Де саме в будинку розмістити ікони, щоб вони оберігали сім’ю від усіх бід та негараздів

Вже багато століть іконами прикрашають не лише храми та церкви, але й власні будинки. Однак, слід дотримуватися правил розташування ікон, щоб вони слугували оберегом.

Наші пращури шанобливо ставилися до святих образів та обирали найкраще місце для їх розташування. Воно має бути світлим та затишним. Поряд з іконостасом стояв обідній стіл, створюючи благодатну атмосферу.

Куточок, у якому розташовують ікони, називають «червоним» — це найважливіше місце у будинку. Не можна, щоб поруч з іконостасом знаходились зайві та брудні речі, картинки, бо їм заважатиме зайва енергетика. Таким чином можна закликати негаразди до оселі.

Для розташування ікон найкраще підійде східна частина будинку. Якщо образи святих стоять на кухні, тоді перед кожним прийомом їжі необхідно помолитися. Розташуйте ікону поруч з обіднім столом, але поруч не має бути жодного електронного пристрою. Ставтеся до ікон з повагою та шаною, не кладіть поруч книги, символи інших релігій, фотографії й картини.

Щоб дитина спала спокійно, розташуйте ікону поряд з її ліжком, але так, щоб вона не могла до неї дотягнутися.

Іконостас відіграє дуже важливу роль. В самому центрі має стояти образ Ісуса Христа, з правої сторони Богородиця, а з лівої — Іоанн Хреститель. Всі інші святині розташуйте на власний розсуд.

Дотримуючись правил розташування ікон в оселі, ваша родина буде захищена від усіх негараздів, а під час звернення у молитві до святих, ніщо не заважатиме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *